Innovatie? TRIZ!

Innovatie hoeft niet altijd groots en baanbrekend te zijn. Het zijn vaak ogenschijnlijk kleine verbeteringen die uw product net weer een stapje nuttiger maken voor uw klanten. Of uw werkproces nog een tikje soepeler laten verlopen. Het lijkt soms dat een goed idee per toeval ontstaat. Maar is het wel zo willekeurig? Of zit er een systeem achter?

Bedenk welk probleem u voor u ziet. Snellere processen zonder dat de kwaliteit achteruitgaat? De betrouwbaarheid verbeteren zonder dat het teveel extra energie of tijd kost? Wilt de vorm, het gewicht of de eigenschappen van uw product veranderen zonder negatieve effecten voor de complexiteit, productiviteit of flexibiliteit?

Scroll en bekijk de 40 principes

 Bekijk de 40 principes van TRIZ hieronder. Het zijn steeds terugkerende oplossingen van honderdduizenden uitvindingen. Abstracte concepten die u praktisch toepast op uw eigen situatie. Die situaties zijn telkens contradicties, tegenstellingen die je wilt oplossen. 

Stel je verkoopt meubilair, het vervoeren en bezorgen van grote artikelen is kostbaar. Je wilt de tafel in zijn vorm behouden en de kosten omlaag krijgen. Dus de oplossing ‘segmenteren, splitsen’ is bijvoorbeeld dat de consument zijn tafel als bouwpakket krijgt en de delen zelf thuis in elkaar zet. En ‘multifunctioneel’ is bijvoorbeeld een medewerker die inzetbaar is voor zowel de sales als de communicatie. ‘Proactieve actie’, als u voordat een klantproject start al begint met het schrijven van standaard rapportonderdelen om tijd te winnen. 

Waarom Wetenschapshuis?

Wetenschappelijke onderbouwing voor uw producten, expert zijn in uw branche, kansen scheppen voor innovatie, besparen op tijd en kosten en beter zichtbaar zijn in Google wat u meer klanten oplevert.

Wetenschapshuis. Alles in huis. Voor een sterk verhaal.

Mail@wetenschapshuis.nl
Bel 06 1438 0001

KvK-nr. 61796905
btw-nr. NL151467468B01

Tags: wetenschappelijk artikel zoeken, wetenschappelijk onderzoek marketing, onderzoek, wetenschappelijke artikelen, content marketing, wetenschappelijke artikelen zoeken, wetenschappelijke artikelen google, wetenschappelijke artikelen, open access